Officieel: Peugeot Exalt Concept

Peugeot Exalt Concept
Peugeot onthult alle details over de Exalt Concept: een hybride sedan met maar liefst 340 pk onder de motorkap.

Binnen tien dagen start het Autosalon van Peking 2014, een beurs die met elke editie steeds meer nieuwigheden wordt toegewezen. Al zijn het meestal concepten, ook de Europese constructeurs zetten in China graag hun beste beentje voor. Zo ook Peugeot dat naar Peking komt met deze Exalt Concept, een sexy sedan als eerbetoon aan de Franse wagens uit de jaren ’20 en ’30 waarvan het stalen koetswerk met de hand in vorm werd geslagen. Dat sommige koetswerkpanelen dan weer met zogenaamde “Shark Skin” werden omhuld is dan weer iets futuristischer.

Binnenin is de Exalt een stuk ruimer dan de hoogte van slechts 1,31 meter doet verwachten. Het interieur werd gevuld met heel wat hout, digitale schermen en enkele touchscreens. De sportieve kuipstoelen werden omhuld met een op wol gebaseerde stof gecombineerd met leder.

Onder de motorkap monteerde Peugeot de 1.6-liter THP uit de RCZ R die ook in de Exalt zo’n 270 pk en 330 Nm levert. Alleen krijgt de conventionele krachtbron in deze gedaante de hulp van een 50 kW sterke elektromotor op de achteras. Het gecombineerde vermogen van 340 pk wordt via een zestraps automaat op de weg overgebracht. Over productieplannen wordt met geen woord gerept, maar die krachtbron kunnen we volgens ons ooit wel in een GTi verwachten.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...