Impressie: Mercedes S-Klasse Cabriolet

Impressie: Mercedes S-Klasse CabrioletAls alles goed verloopt krijgen we volgend jaar een Mercedes S-Klasse Cabriolet!

Mercedes is druk bezig met het uitbreiden van het gamma, zowel aan de basiszijde als wat exclusievere modellen betreft. Van de nieuwe S-Klasse zullen we ook heel wat derivaten krijgen met onder meer een Coupe, een Pullman en Maybach luxeversie. Maar de meest interessante nieuwkomer is waarschijnlijk een Cabriolet. Het feit werd al eens bevestigd in de wandelgangen, maar tot wanneer we een officiële bevestiging of spyshots te zien krijgen is het afwachten geblazen of Stuttgart effectief met deze unieke wagen naar buiten komt. Dankzij Photoshop-genie Theophilus Chin hebben we toch al een knappe impressie die uiteraard heel wat stijlelementen meekrijgt van zijn bloedbroeders.

Welke motoren Mercedes de softtop S-Klasse zal schenken is ook nog zeer onduidelijk, maar gezien de lifestyle factor van een cabrio maakt de Coupe line-up een grote kans. Met dus enkel een V8 (S500) en V12 (S600) op benzine kan je de wagen automatisch wat hoger in het segment plaatsen, de sportieve zonnekloppers onder ons hopen stiekem op een AMG variant van beide wagens. Goedkoop zal deze wagen zeker niet worden, maar dat is de concurrentie zoals de Bentley Continental GTC en BMW 6-Reeks Cabriolet ook niet.

Impressie: Mercedes S-Klasse Cabriolet Impressie: Mercedes S-Klasse Cabriolet

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...