Video: Audi teasert de nieuwe TT

Audi TT 2015
Audi geeft een voorsmaakje van de next-gen TT alvorens het debuut in Genève volgende week.

We hoeven maar enkele nachten meer te slapen alvorens we de nieuwe Audi TT in vol ornaat mogen aanschouwen op het Autosalon van Genève. Vandaar wil Audi ons warm maken voor de kleine coupé met een korte video. We verwachtten geen revolutie en die krijgen we ook niet, we herkennen de wagen direct op deze beelden en uit de spyshots. De nieuwe grille lijkt alvast wat agressiever voor de dag te komen, waarmee Audi misschien meer mannelijke bestuurders wil aanspreken. Met elke generatie lijkt de TT dus meer en meer af te stappen van het vrouwelijke karakter waarmee de TT in den beginne gestart was.

Het interieur van de TT kregen we eerder al te zien, de bestuurder wordt iets meer op z’n plaats gezet doordat de cockpit voornamelijk op de rijder georiënteerd is. Zo richten de knappe cilindervormige ventilatieroosters zich naar de bestuurderszetels. Verder hebben de klassieke tellers plaats moeten ruimen voor een hightech 12,3″ scherm dat gepersonaliseerd kan worden in diverse modi. Verder komt de TT op het MQB-platform te staan waarbij verschillende viercilinder geblazen benzinemotoren hem kunnen aandrijven, al kijken we voornamelijk uit of de legendarische vijfcilinder wederom van de partij zal zijn in de TT-RS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...