Impressie: nieuwe Volvo XC90

Groenlicht 2015 Volvo XC90
Onze collega’s van IndianAutosBlog tonen hoe de nieuwe Volvo XC90 er zou kunnen gaan uitzien.

Op de NAIAS werd eerder deze week de Volvo XC Coupe voorgesteld. Een crossover van de Volvo Coupe concept welke dan weer geïnspireerd werd de Volvo P1800. Op basis van die XC Coupe werd een render gemaakt van hoe de volgende generatie XC90 er kan gaan uitzien. Eerder kregen we al deze teaser te zien.

Voor de bouw van de nieuwe XC90 zal gebruik worden gemaakt van Volvo’s nieuwe Scalable Product Architecture (SPA). Dit is de verzamelnaam van al de componenten vervaardigd uit staal of aluminium, waarmee Volvo al z’n wagens uit het D-segment of hoger kan mee opbouwen. Ook zullen -naar Volvo’s gewoonte- een hele resem aan veiligheidssystemen hun weg vinden naar de nieuwe SUV. De nieuwe XC90 zal nog voorgesteld worden tegen het einde van dit jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...