Volvo Concept XC Coupe is voorbode XC90

Volvo Concept XC Coupe
Dit strakke concept is alweer een goede stap in de richting van de nieuwe Volvo XC90.

Volvo zal op de NAIAS volgende week in Detroit de Concept XC Coupé voorstellen, een futuristisch SUV Concept dat geïnspireerd is op de Volvo Coupe Concept later zal uitgroeien tot de nieuwe XC90. Het concept is zeer strak vormgegeven en krijgt een prominente grille, LED-koplampen, plastic beschermstukken en heel wat zwevende oppervlakken. Achteraan wordt de Concept XC Coupé gekenmerkt door zijn dubbele uitlaat en opvallende achterlichten. De kont ziet er bovenal bijzonder dik uit!

Het interieur daarentegen lijkt iets te minimalistisch om gezellig te zijn, maar daar zal Volvo zonder twijfel nog een mouw aan passen. Bovendien heeft Volvo tijd tot 2015, want eerder wordt het productiemodel niet verwacht. We zien wel alvast een groot infotainment systeem en een besturingspaneel voor de achterste passagiers. Over motoren is nog niets bekend, maar alles wijst in de richting van een resem milieuvriendelijke viercilinders. Naast een hybride versie zal de nieuwe XC90 tot slot ook een grote stap zijn in de richting van autonoom rijden, want Volvo gaf al eerder aan dit model te gebruiken om verschillende van haar innovatieve rijhulpsystemen te lanceren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...