Officieel: Mercedes C-Klasse 2014

Officieel: Mercedes C-Klasse 2014 W205
Eindelijk mogen we de nieuwe Mercedes C-Klasse aanschouwen in vol ornaat!

Bekijk hier levensechte foto’s van de Mercedes C-Klasse op het Autosalon van Brussel!

En we kunnen volmondig zeggen dat Mercedes zichzelf op meerdere vlakken overtroffen heeft! Naast de immense technologische bagage, de efficiënte krachtbronnen en een kwalitatief interieur is de nieuwe C-Klasse ook designmatig een parel! De BMW 3-Reeks en Audi A4 maken hun borst alvast nat, het belooft een mooi 2014 te worden voor het leasend middenkader onder ons!

Met de nieuwe S-Klasse was het al wat duidelijk welke richting de Duitsers uit Stuttgart gingen inslaan qua design, al is het bijzonder hoe sterk de nieuwe C-Klasse op het vlaggenschip lijkt. In vergelijking met het uitgaande model – W204 voor de kenners – groeit de wagen in alle richtingen ten behoeve van de binnenruimte terwijl het totaalgewicht het met 100 kilogram minder doet. Daarmee zou de nieuwe C ook een kwart zuiniger zijn én toch een sportief innerlijk bezitten dankzij het verlaagde zwaartepunt.

Motorisch zijn er voor de lancering 3 krachtbronnen beschikbaar, maar na verloop van tijd zullen we heel wat toevoegingen zien met als kers op de taart de langverwachte C63 AMG met een brullende V8! Dieselfans kiezen uiteraard voor de C220 CDI met 170 pk en 400 Nm waarmee ze in 8,1 seconden 100 km/u kunnen aantikken. Benzinerijders hebben iets meer keuze, ze kunnen opteren voor een C180 met een 1.6-liter viercilinder met 155 pk en 250 Nm. De nieuwe Mercedes C200 is iets krachtiger met 185 pk en 300 Nm én doet de befaamde stoplichtsprint in een goede 7 tellen.

Met het interieur van de vorige generaties C-Klasse had je zeker geen reden tot klagen maar bij het nieuwe model werden overduidelijk kosten noch moeite gespaard. Op de gelikte persfoto’s – die wel al iets te veel zagen passeren – ziet het er bijna S-Klasse uit, we kunnen alvast niet wachten tot onze eerste rijtest met deze nieuwe Ster. Grote digitale displays, kwalitatieve materialen en een perfecte afwerking, zo zien we het graag!

Behalve het heerlijke interieur en toepasselijke krachtbronnen werden ook diverse gadgets ingebouwd, zo sluit de luchtafvoer zichzelf automatisch af wanneer je door een tunnel rijdt, bezit de nieuwe C-Klasse standaard al een hotspot-internetvoorbereiding en krijg het een eigen AIRMATIC systeem die de ophanging onafhankelijk aanpast om zo een rustgevende rijbelevenis op te wekken. Ook inzake veiligheidssystemen kreeg de Mercedes een nog grotere uitrusting dan zijn voorgangers met airbags op alle mogelijke locaties, Active Parking Assist, een 360° camera die de omgeving toont, een verkeersbordenherkenner, Adaptive Highbeam Assist Plus en nog heel wat meer!

Met een tikkeltje geluk staat deze nieuwe C-Klasse te stralen op het nakende Autosalon van Brussel waar je we ook al wat meer informatie kunnen geven omtrent de prijzen. Nu de Berline het daglicht heeft gezien is het uitkijken naar de Estate, de Coupé en misschien zelfs een Cabrio of een Shooting Brake!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...