Video: XCAR ontdekt de Pagani Huayra in detail

Video: XCAR ontdekt de Pagani Huayra in detail
De laatste creatie van Horacio Pagani begeestert steeds meer en meer mensen, ook de heren van XCAR waren danig onder de indruk!

Met de ongeziene hoeveelheid passie en overtuiging die in de Huayra kroop, hoeft dat dan ook niet verwonderlijk te wezen. Desondanks de Italiaanse buren van Ferrari en Lamborghini ook heel wat lekkere bolides in het gamma hebben, verkiezen steeds meer en meer vermogende petrolheads de Huayra. Naast een hoogtechnologisch materiaalgebruik als koolstofvezel bij de vleet is ook de actieve aerodynamica een bijzonderheid.

De geblazen 6.0-liter V12 die afkomstig is uit de rekken van AMG levert maar liefst 720 pk en 740 Nm koppel, ruimschoots voldoende om de laatste twijfelaars over de streep te trekken. Met de Pagani Huayra ben je in staat om in 3,3 seconden vanuit stilstand tot 100 km/u te accelereren, terwijl het feest pas voorbij is bij 360 km/u.

Zo’n cijfers zijn even impressionant als het interieur, dat met de grootste zorg en precisie in elkaar werd geschroefd alsof het een kunstwerk is. De Pagani is wel enkel weggelegd voor de rijksten op aarde, zo betaal je meer dan een miljoen euro voor een leuk exemplaar, als je wat unieke aanpassingen wilt, kan dat zelfs nog stevig oplopen!

Maar liefst 4.700 verschillende componenten vormen samen een prachtig geheel, enkel jammer dat de vraag veel groter is dan het aanbod. Met slechts een 125 exemplaren te bouwen over een periode van 3 tot 4 jaar moet je al geluk hebben om er ergens nog eentje te krijgen. Beter bestel je per direct een Huayra Roadster die onthuld zal worden op het Autosalon van Genève in 2014. Daarvan zouden er wederom 125 exemplaren van de band rollen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...