Porsche LMP1 krijgt mogelijk een diesel

Porsche LMP1 2014
Porsche lost enkele videobeelden van haar nieuwe LMP1 Racewagen, die volgend jaar meedoet aan Le Mans.

De terugkomst van Porsche naar Le Mans werd al lang geleden aangekondigd, maar volgend jaar is het eindelijk zover. Na de winterstop zal Porsche met haar nieuwe LMP1 racewagen deelnemen aan het World Endurance Championship (WEC), waarvan de 24-uren van Le Mans deel uitmaakt. Zover we nu weten zullen aan het stuur Mark Webber, Neel Jani, Timo Bernhard en Romain Dumas plaatsnemen.

En als Porsche ergens aan meedoet, dan is het natuurlijk meteen om te winnen en niets minder. Vandaar krijgen we hoogstwaarschijnlijk een dieselmotor in de nieuwe LMP1, want ook al kwam Toyota met haar benzinehybride de laatste keer zeer dichtbij, alle voorbije jaren ging een dieselmotor met de overwinning aan de haal. Wie het tweede onderstaande filmpje pauzeert op 0:47, zal ook de voor zichzelf sprekende TDFI letters zien. Nog geen zwart-op-wit bevestiging, maar de keuze zou niet onverantwoord zijn.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...