Video: Chevrolet Camaro Z/28 doet de Ring

Camaro Z28 Nurburgring
No replacement for displacement. De nieuwe Chevrolet Camaro Z/28 doet de Nürburgring sneller dan een Lamborghini Murcielago LP640.

Meten is weten, en waar kan je dat in de autowereld tegenwoordig beter dan op de Nürburgring? Constructeurs steken elkaar keer op keer de loef af en ditmaal was het de beurt aan de Chevrolet Camaro Z/28. Deze goede ouderwetse Muscle Car deed de Nordschleife in 7 minuten en 37.47 seconden, sneller dan een Audi R8 V10, Porsche 911 Carrera S (991) en Lamborghini Murcielago LP640. Om er maar enkele te noemen.

Niet dat de Chevrolet Camaro Z/28 de meest technologische snufjes bevat: een gigantische oldschool 7.0-liter LS7 V8 levert dik 500 pk en 637 Nm koppel, gelinkt aan een doodnormale manuele zesbak. Wel weegt de wagen 136 kilogram minder dan de ZL1 en krijgt hij carbon-keramische remmen om veilig tot stilstand te komen. Ook een sperdifferentieel en een op het circuit afgestelde ophanging hielpen de Camaro bij zijn recordtijd. Reken er bovendien nog bij dat deze wagen in de Verenigde Staten voor minder dan €44.470 over de toonbank gaat, een regelrecht koopje!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...