Officieel: Caterham AeroSeven Concept

Caterham AeroSeven Concept 2014
Caterham toont in Singapore dit weekend de AeroSeven Concept, in 2014 mogelijk op de weg!

Gisteren lekten al enkele foto’s, maar vandaag kwam Caterham met het officiële persbericht naar buiten. Tijdens het F1-weekend in Singapore toont de constructeur een preview van een nieuw productiemodel dat in 2014 op de markt komt. De AeroSeven staat op een update van het Seven SCR platform en leent zelfs technologie van de Caterham F1-bolide.

Als voorbeeld vernoemt Caterham alvast het Caterham Engine Management System alsook een instelbare tractiecontrole met launch control. Iets wat je mogelijk wel nodig hebt, want de AeroSeven wordt aangedreven door een Ford Duratec-motor met maar liefst 240 pk. In een lichtgewicht als deze is dit meteen goed voor een sprint van 0-100 km/u in amper 4 seconden! Maar Caterham onderzoekt momenteel ook nog alternatieve krachtbronnen die gebruikt kunnen worden eens de productie van start gaat. Nog even geduld!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...