Poll: Tesla Model S vs Aston Martin Rapide S

Aston Martin Rapide S vs Tesla Model S
Kies je voor de toekomst of voor traditionele Britse luxe?

Tesla opende onlangs nog een Belgische verdeler in Elsene, volledig klaar om ook onze markt te veroveren met de Model S. Een wagen die wel omschrijven kan worden als de eerste premium elektrische sedan en bovendien niet alleen luxueus maar ook sportief uit de hoek komt. In de basisuitvoering (60kWh) sprint je al van 0-100 km/u in 5,5 seconden, terwijl de autonomie een dikke 260 kilometer bedraagt. Maar er is ook een Performance versie (85 kWh) en die klaart het klusje in slechts 4,4 seconden. Tot slot kan je hier zelfs (mits aangepast rijgedrag natuurlijk) 480 kilometer bollen op één volledige batterijlading. Klinkt toekomstmuziek vergeleken met de andere elektrische wagens op de markt, maar toch is het zo.

Hoe verhoudt de toekomst zich echter tot een klassieke luxueuze sportsedan? De Aston Martin Rapide S heeft in tegenstelling tot de Tesla twee dikke uitlaten waar heel wat CO2 aan ontspringt, maar ook wel een dikke en heerlijk klinkende 558 pk sterke V12. In de sprint van 0-100 km/u moet hij met 4,9 seconden wel het onderspit delven, maar met 620 Nm beschikt hij dan weer over net iets meer trekkracht dan de Tesla (600 Nm). We vergelijken hem dan wel met de Performance versie, die in tegenstelling tot de basisversie van 72.600 euro in België minstens 110.950 euro moet kosten. Maar goed, dat is nog steeds een pak minder dan het prijskaartje van rond de 200.000 euro voor de Rapide S. En reken daar na enkele jaren nog maar vele duizenden euro aan brandstof bij.

Op papier lijkt de keuze snel gemaakt, maar lokt de Tesla ook dezelfde emotie uit als de Aston Martin? Een factor die ook niet te onderschatten is, we zijn immers geen 100% rationeel geprogrammeerde wezens. Hoe dan ook, we zijn uiterst benieuwd naar jullie voorkeur! En indien jullie echt niet kunnen kiezen, dan helpt misschien onderstaande video die Steve Sutcliffe bij Autocar maakte. (Via: Autocar)

Tesla Model S of Aston Martin Rapide S?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

2 reacties op "Poll: Tesla Model S vs Aston Martin Rapide S"

 1. MrD 09-09-2013 om 14:28

  “Blown away” en andere superlatieven die oude ideeën voorgoed de grond inboren. Elke journalist spreekt met dezelfde woorden wegens dezelfde indrukken.
  Oude stinkende en vervuilende technologie in een modern jasje is echt niet langer meer aanvaardbaar.
  Tesla bewijst wat vele constructeurs en nog niet goed geïnformeerden verwerpen of weglachen !
  Stap voor stap alles elektrisch en een mooie gezonde leefomgeving als resultaat.
  Nu nog in massa kopen en de prijs daalt en anderen volgen, simple as that.
  Bedankt Tesla en Nikola Tesla de pionier van de elektriciteit.
  Hartverwarmend.
   

 2. mrnix 23-09-2013 om 13:36

  Geef mij toch maar een lekkere benzinemotor… Betrouwbaarheid en durabiliteit bij die elektrische wagens is denk ik nog ver te zoeken vandaag de dag 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...