Officieel: Smart Fourjoy Concept

Smart Fourjoy Concept
Smart toont in Frankfurt de minimalistische Fourjoy Concept.

We zullen eerlijk zijn, dit berichte sijpelde donderdag reeds binnen. Maar we vermoeden dat ook jullie net als ons niet echt wakker liggen van alle concepten die op het Autosalon van Frankfurt zullen verschijnen. Indien toch, dan hopen we dat we jullie met dit bericht alsnog een plezier kunnen doen. En laat deze nieuwste nu net de Fourjoy noemen.

Plezier moet bij de Smart Fourjoy komen van het minimalistische. Het dak, de achterruit en deuren zijn volgens Smart immers onnodige ballast en werden dus maar achterwege gelaten. Het concept is 3.494 mm lang, 1.978 mm breed en 1.494 mm hoog en heeft een design geïnspireerd door de for-us en Forstars concepten die vorig jaar werden gelanceerd. Bovendien zijn de koplampen volledig glasloos en zijn ze voorzien van LED dagrijlichten.

Binnenin is zoals het eerste deel van de naam doet vermoeden plaats voor vier, die allen kunnen plaatsnemen in vrij futuristisch zitmeubilair. Het dashboard kreeg een honingraat structuur en het instrumentenpaneel werd vervaardigd uit verlicht en transparant Plexiglas waarin openingen werden gemaakt.

De Smart Fourjoy Concept is ditmaal geen hybride, maar een volledig elektrisch aangedreven voertuig met een elektromotor van 74 pk. Deze wordt voorzien van een 17,6 kWh lithium-ion batterij die zeven uur aan het huiselijke stopcontact moet liggen om volledig opgeladen te worden. Gebruik je een wallbox of publiek laadstation met de snellader, dan is één uur voldoende. Al vragen we ons af of al deze details er wel toe doen, wij zien hem immers niet meteen de weg opgaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...