Officieel: Abarth 595 50th Anniversary

Abarth 595 50th Anniversary
Old meets new in Frankfurt: de 50 jaar oude Abarth 595 VS de nieuwe 595 50th Anniversary.

Ook Abarth mag natuurlijk niet ontbreken op het Autosalon van Frankfurt 2013. En eerlijk gezegd, de Abarth meisjes evenmin! Maar in afwachting van die goede platte vleeskeuring kunnen we alvast melden wat de Italianen qua vierwielers meebrengt naar het salon. En dat is voornamelijk een Abarth 595 50th Anniversary, die oog in oog zal staan met een 50 jaar oude 595 uit 1963.

Naast wat exclusieve details zoals historische logo’s op de motorkap en handgemaakte Fiat Abarth 595 figuren beschikt deze Schorpioen over een 1.4-liter turbomotor met 180 pk, gekoppeld aan de Abarth Competizione transmissie. Ophanging en remmen, die schuilen achter 17-inch lichtmetalen velgen met Magnesio Grey design, werden verder op punt gesteld. We verlangen nu al naar een testrit, zeker na het lezen dat deze 595 het Abarth Record Monza uitlaatsysteem meekrijgt, goed voor diepe tonen die ons na twee jaar nog achtervolgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...