Officieel: BMW M4 Concept

BMW M4 Coupé
BMW toont op Pebble Beach de conceptversie van de nieuwe M4 Coupé.

Hij is nog niet finaal, maar we durven er geld op verwedden dat de productieversie er nauwelijks een haar van zal verschillen. Op het Pebble Beach Concours d’Elegance toont BMW ons eindelijk het model waar we ondertussen al enkele jaren naar uitkeken: de M4 Coupé Concept. Zoals elke voorgaande M3 weerspiegelt deze wagen de essentie van M: genen uit de racewereld gecombineerd met een onbeperkte dagelijkse bruikbaarheid. En natuurlijk ziet hij er ook nog eens verdomd aantrekkelijk uit!

Het “Aurum Dust” koetswerkkleur doet om te beginnen dan wel wat denken aan het gouden tintje verkrijgbaar op de E46 M3, het werd exclusief voor de nieuwe M4 ontwikkeld. Het moet de gespierde lijnen extra accentueren, zoals de grote luchtinlaten vooraan en de laag uitlopende kont met vier dikke uitlaten achteraan. Koolstofvezel, of carbon in de volksmond, werd gebruikt voor de splitter, de diffuser en zoals bij de vorige M3 ook voor het dak (mét driekleurige M-striping!). De lichtgewicht gedachte wordt immers doorgetrokken tot in het kleinste detail. Het front oogt verder met de opvallende dubbele nieren onmiskenbaar als een BMW, al doen de ronde LED’s daarvoor ook hun duit in het zakje. Net als bij de M6 siert een klein M4-logo de hoek rechtsonder.

Langszij merken we vooral de lange wielbasis, een lange motorkap en een typisch korte overhang. De coupé daklijn eindigt in een gespierd vormgegeven achterste en een kleine spoiler lip op de kofferklep zorgt voor dat beetje extra downforce. Opvallend zijn ook de typische M-gleuven langszij, die volledig opnieuw getekend werden en op deze M4 niet enkel een esthetische functie hebben. De zogenaamde Air Breather zit erin gewerkt, die samen met het Air Curtain vooraan zorgt voor de ventilatie van de remschijven en een betere aerodynamica. Om de tweekleurige enorme 20-inch velgen met het M Double Spoke design kunnen we tot slot ook moeilijk heen.

Achteraan herken je reeds van ver dat dit niet zomaar een 4-Reeks met M-badge uit de Supra Bazar is. Daarvoor zorgen de vier dikke uitlaten met koolstofvezel afwerking, het duidelijk bredere spoor en de exclusieve bumper voor. Fair to say: de nieuwe BMW M4 Coupé got stance. We kunnen niet wachten om dit model op de wegen te verwelkomen, al zullen we gezien de conceptversie toch nog eventjes geduld moeten hebben. Gelukkig zijn we met de heerlijke foto’s ook wel eventjes zoet…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...