Officieel: Honda Civic Tourer

2014 Honda Civic Tourer
Honda ziet brood in een Civic met extra laadruimte en komt daarom met de Civic Tourer!

Mocht de wagen je wat bekend voorkomen, het lijkt inderdaad een vrij exacte kopie van het conceptmodel dat we in Genève zagen op de beursvloer. Vooraan bemerken we een bekend gezicht van de normale Civic, achteraan loopt het dak vrij rustig naar beneden. Uiteraard krijgen we ook LED dagrijverlichting, maar bij de Civic Tourer draait het uiteraard om de laadcapaciteit. Die bedraagt hier standaard 624 liter en na wat hocus pocus met de achterbank kan je die verhogen naar 1.668 liter, een record binnen het segment aldus de Japanners.

Qua motorisaties krijgen we ook geen verrassingen voorgeschoteld, zoals de 1.6 i-DTEC dieselmotor met 120 pk en 300 Nm. Qua benzine heb je de keuze uit een automatische of handgeschakelde 1.8 i-VTEC met 142 pk en 174 Nm koppel. Onderstaande beelden én video geven al een mooie kijk op deze ruime Honda, voor live beeldmateriaal moeten we nog wachten tot het Autosalon van Frankfurt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...