Acura/Honda NSX is bijna finaal!

Acura NSX Pre-production prototype ohio 2013
Acura heeft de eerste foto gelost van een NSX prototype volop in actie tijdens het testen.

Wat in de Verenigde Staten de Acura NSX wordt, is bij ons natuurlijk gekend als het sportiefste model uit het Honda-gamma. Als hij uiteindelijk naar België komt, tenminste. Hoe dan ook heeft Acura op haar Twitter-pagina de eerste afbeelding gelost van een pre-productie prototype dat nauw aanleunt bij de laatste versie van de NSX Concept. Wel zien we in tegenstelling tot dat concept wat andere koplampen, iets lompere spiegels en hertekende luchtinlaten.

Veel loste Acura verder niet over de wagen, maar de constructeur bevestigde wel dat het prototype tijdens de Mid-Ohio Indy 200 op 4 augustus zal getoond worden. Acura wil de maximale publiciteit uit het evenement halen en daarom zal de wagen een rondje doen live te volgen op de zender NBC. Bovendien zal de NSX ook in dat Amerikaanse Ohio gebouwd worden en een V6 middenmotor meekrijgen met hybride-infrastructuur. Twee elektrische motoren zullen de voorwielen aandrijven, terwijl nog een andere motor geïntegreerd zit in de transmissie met dubbele koppeling. Klinkt alvast technologisch OK!

Honda NSX Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...