Poll: Honda Civic Type R vs Hyundai i30 N vs Renault Megane RS 280

Poll: Honda Civic Type R vs Hyundai i30 N vs Renault Megane RS 280Er was eens een snelle Japanner, Koreaan en Fransman…

De Renault Mégane RS is sinds jaar en dag dé benchmark in het segment van de hot hatches. Als je de premiummerken links laat liggen en je hecht belang aan minimaal 275 pk dan kom je uit bij de Honda Civic Type R en Hyundai i30 N als perfecte tegenpolen. Allen bezitten ze de dynamische bestaansreden als speels scheurijzer zonder de dagdagelijkse bruikbaarheid (teveel) te comprimeren. Maar stel dat je er maar één mag kiezen, welke staat dan te pronken op jouw oprit? De Britse collega’s van Top Gear helpen ons even met een sprintvergelijk tussen deze drie kemphanen.

De nieuwe Renault Mégane RS is 280 pk sterk dankzij de 1.8-liter benzinemotor die ook in de Alpine A110 huist. In combinatie met het Cup Pack en manuele 6-bak is deze Fransman ongetwijfeld op zijn best, zelf te ontdekken vanaf 35.450 euro. Hyundai zet met de i30 N zijn eerste (volwaardige) stappen in dit segment al is hun eerste poging  wel direct een schot in de roos. In zijn beste vorm (mét Performance Pack) goed voor 275 pk in ruil voor 35.249 euro, inclusief 5 jaar garantie. Met zijn reusachtige spoiler en agressieve lijnen trekt de Honda Civic Type R direct de (visuele) aandacht naar zich toe, vanaf 37.850 euro ligt er onder de motorkap een 2.0-liter VTEC Turbo die 320 pk levert aan de voorwielen.

Honda Civic Type R vs Hyundai i30 N vs Renault Mégane RS 280

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...