Officieel: Honda e (2019)

Officieel: Honda e EV (2019) De zuiver elektrische Honda e staat binnenkort in de showroom met zijn funky vormgeving en 136 pk of 154 pk.

Al enkele jaren maakt Honda ons warm met de bijzonder gesmaakte Urban EV Concept die de voorbode was voor een zuiver elektrische stadswagen, nu komt de introductie van de Honda e écht wel nabij. Grootste verschil zit hem in het aantal deuren, het productiemodel zal als vijfdeurs (ipv driedeurs) op de markt verschijnen. Met net wat meer interieurruimte én praktisch gebruiksgemak. Net zoals bij de Audi e-tron SUV zijn de fysieke zijspiegels ingewisseld voor camera’s!

De Honda e is er met 136 pk of 154 pk, steeds met 315 Nm. De elektromotor ligt overigens op de achteras waardoor deze compacte stadswagen rekent op achterwielaandrijving. De 35,5 kWh sterke lithium-ion batterij zorgt op zijn beurt voor een rijbereik van maximaal 220 km. Dankzij een geïntegreerde snellader moet je in 30 minuten ongeveer 80% batterijlading kunnen verzamelen.

Binnenin de e (wat een naam ook…) sieren er maar liefst vijf (!) digitale schermen die dienst doen als dashboard, tellerpartij en infotainment. Je kan ze bedienen via het touchscreen of stemcommando’s (die je opstart met het OK HONDA commando), na verloop van tijd moet het systeem je steeds beter en beter gaan begrijpen en als dusdanig vooruithelpen.

Na de onthulling van het productiemodel op het Autosalon van Frankfurt is het nog wachten tot begin 2020 alvorens de orderboeken opengaan. Een Belgische prijs is er nog niet, reken op ongeveer 30.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...