Officieel: Honda Civic Type R facelift (2020)

Officieel: Honda Civic Type R facelift (2020)Een frisse neus, aangepaste demping en een nieuwe versnellingspook voor de straffe Honda Civic Type R!

De sportieve Honda Civic Type R krijgt in de nieuwe modeljaarversie (MY2020) een opgefriste grille (met een nieuwe structuur) en grotere ventilatiemonden mee. De kleurboek verwelkomt de toepasselijke Boost Blue tint.

Met enkele onderhuidse aanpassingen moet de Honda Civic Type R comfortabeler rijden in de Comfort modus met aangepaste dempers. In de Sport modus moet het geheel nog beter sturen én remmen terwijl de Active Sound Control de geluidsbelevenis zal versterken. De nieuwe schakelpook werd ontworpen met efficiënte en snelle wissels in het achterhoofd terwijl je nu ook een Alcantara stuurwiel kan krijgen.

De 2.0-liter viercilinder levert wederom 320 pk / 400 Nm aan de voorwielen waarmee je in 5,8 seconden aan 100 km/u kan zitten en bij 272 km/u de topsnelheid bereikt. Al is het deze snelle Japanner niet persé te doen om zuiver cijfermateriaal maar om de rijsensaties, op de Nürburgring was de Civic Type R tot veel in staat.

De Honda Civic Type R MY19 was de jouwe vanaf 39.960 euro, we gaan er vanuit dat de opgefriste MY20 versie in dezelfde prijsregio zal blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...