Officieel: AMG levert V8 krachtbron aan Aston Martin

Mercedes AMG Aston Martin
Na al de geruchten is het nu dan toch officieel: AMG zal krachtbronnen leveren aan het grote Aston Martin.

Aston Martin levert al een tijd dezelfde motoren die jaar na jaar een kleine update krijgen om te voldoen aan de hedendaagse eisen. Jammer voor de Britten kan je dit niet blijven doen en is er nood aan een nieuwe krachtbron, maar er is te weinig geld voorhanden om zelf iets te ontwikkelen. Waarom zou je ook zelf het warm water moeten heruitvinden als je kan aankloppen bij de echte specialisten? Dat is uiteraard ook niet gratis, maar in the end zal het toch goedkoper uitkomen.

Aston Martin klopte dus aan bij Mercedes en na enkele jaren van (in)formele contacten is de deal nu eindelijk rond, al zullen we de officiële details maar later op het jaar te horen krijgen. In ruil voor een V8 krachtbron uit de AMG rekken voor de volgende generatie Aston Martin’s krijgt het moederbedrijf in Duitsland 5% van de aandelen. Hierdoor kan Aston Martin zich verder concentreren op het ontwikkelen van een waardige opvolger van de V8 Vantage, die is namelijk al sinds 2005 op de markt en kreeg al 2 facelifts. Of de Duitsers hun 5.5-liter AMG blok zullen verkopen of toch kiezen voor de nieuwe 4.0-liter is nog niet gewezen, hoe dan ook zal het geen atmosferische V8 zijn zoals momenteel nog het geval is

AMG wordt met deze deal alweer een prominente technology partner van een befaamd automerk. Pagani gebruikte vroeger al de atmosferische V12 voor de Zonda en heeft nu een custom V12 met 2 turbo’s. Of Aston Martin in de toekomst ook bij AMG gaat shoppen voor de twaalfcilinder is nog niet duidelijk, misschien kan de krachtbron uit de Vanquish en Rapide S wel nog even mee.

Mercedes AMG Aston Martin

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...