Video: Maserati expliceert het design van de Ghibli


Marco Tencone doet het verhaal uit de doeken over de styling van de Ghibli.

De Ghibli zal het hart worden van Maserati als hij eind dit jaar op de markt komt. De Ghibli is een belangrijk model voor Maserati, het is namelijk de eerste stap in de dieselwereld voor het Italiaanse merk. Met de 3.0-liter V6 diesel produceert de Ghibli zo’n 275 pk en 600 Nm, een pak minder pk’s als de benzine versie die 330 pk voor je klaar heeft liggen. Het topmodel, de Ghibli S, heeft dezelfde 3.0-liter V6 als de gewone Ghibli maar in deze vorm produceert hij maar liefst 410 pk. Dit is genoeg om de spurt naar  100 te voltooien in slechts 5 seconden en een topsnelheid van 287km/u op de teller tevoorschijn te toveren.

Al deze motoren zijn aangedreven door een 8-traps automaat ontwikkeld door ZF. Alle Europese klanten (behalve die van het Verenigd Koninkrijk) krijgen de optie om het Q4 All-Wheel Drive System aan te vinken. In vergelijking met zijn grote broer, de Quattroporte, is de wielbasis van de Ghibli 20 cm korter en zijn lengte wordt ook ingekort met zo’n 29 cm. Standaard krijgt hij 18-inch velgen met zich mee maar Maserati, als Italiaanse designmerk, heeft uiteraard verschillende 21’ers in de optielijst die je Ghibli een compleet nieuwe look geven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...