Video: BMW M3 CSL is 10 jaar!

BMW M3 CSL 10 jaar
De BMW M3 CSL kwam 10 jaar geleden op de markt, tijd voor een hommage!

De M3 is sinds jaar en dag het overtreffende trap binnen het 3-Reeks gamma, maar het kan altijd beter. Zo zag in 2002 de M3 CSL Concept het levenslicht waar nogmaals zeer scherp gekeken werd naar alle onderdelen en waar er nog gewicht kon sneuvelen. Zo ging de radio, de navigatie en de airco de prullenbak in en werd er bijna 200 kilogram bespaard. Er heerste veel animo voor een speciale versie van de M3, voornamelijk Duitsers die in deze CSL logischerwijs dé sportiefste 3-Reeks zagen.

In 2003 werd dan een serieproductie opgestart van 1.400 exemplaren in 6 maanden en werd het conceptmodel bijna volledig overgenomen voor de productieplannen. Om een echte trackcar te hebben werden de remmen, ophanging en aandrijflijn nogmaals onder handen genomen, tot vandaag de dag blijft de M3 CSL een icoon. CSL staat trouwens voor Coupé Sport Leichtbau en was enkel leverbaar in het grijs en blauw – Silver Grey Metallic en Black Sapphire Metallic voor de enthousiastelingen. Een BMW M3 CSL ging in 2004 voor een hele hoop geld over de toonbank en was dan ook enkel weggelegd voor de vermogende liefhebber van het betere circuitwerk, vandaag de dag houden ze nog steeds opmerkelijk veel van die waarde vast.

Happy birthday CSL!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...