Preview: Gran Turismo 6

Gran Turismo 6 2013
Gran Turismo 6 werd vandaag officieel aangekondigd tijdens een evenement op het circuit van Silverstone.

Meer dan 10 miljoen exemplaren van Gran Turismo 5 rolden er reeds voorbij de kassa sinds de release in november 2010. 3 Miljard online races en meer dan 70 miljard online gereden kilometers later kondigt Sony Playstation vandaag een nieuwe versie van het spel aan: Gran Turismo 6. Dit gebeurde op een exclusief evenement op het circuit van Silverstone ter ere van de 15de verjaardag van de ultra-populaire gamereeks. Vele constructeurs waren op het evenement aanwezig, waaronder Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, KTM, enzovoort…

Op het eerste zicht lijkt er echter niet zo veel veranderd sinds Gran Turismo 5, maar de meeste wijzigingen gebeurden onderhuids en veel meer kan de Playstation 3 ook niet echt aan. Het spel werd volledig opnieuw opgebouwd en zou voortaan veel sneller lopen, kreeg een volledig nieuw fysica-model (aerodynamica, ophanging, banden) en wordt gekenmerkt door een groter aantal samenwerkingen met bedrijven uit de autosector. Yokohama Rubber en KW Automotive droegen bijvoorbeeld de hele ontwikkeling ontwikkeling lang hun steentje bij.

Natuurlijk zullen er ook nieuwe auto’s en circuits toegevoegd worden, waarmee je voortaan je virtuele garage kan vullen tot 1.200 exemplaren. Nieuwe wagens en circuits zouden meer dan tevoren continu worden toegevoegd via het internet. Ook aan personaliseerbare onderdelen werd veel tijd besteed: er zou keuze zijn uit een duizendtal velgen en vele aerodynamische optimalisaties. Heel lang moeten we naar Gran Turismo-normen ook niet wachten op de nieuwste revelatie: Gran Turismo 6 zou reeds gelanceerd worden rond Kerstmis 2013, met een speelbare demo die deze zomer online verdeeld zal worden en tegelijk deel uitmaakt van een gloednieuwe Nissan GT Academy.


Deel dit bericht:

4 reacties op "Preview: Gran Turismo 6"

 1. AVDP 15-05-2013 om 21:20

  Echt spijtig dat ze niet gewoon wachten op de PS4 om een nieuwe Gran Turismo uit te brengen. Ben btw ook benieuwd naar het aantal ‘premium’-modellen in verhouding tot onafgewerkte tweedehandswagentjes en het geluid.. Ben benieuwd! 

 2. TDB 16-05-2013 om 0:25

  ‘k denk eerlijk gezegd dat het vooral een GT5 2.0 wordt 😉

 3. jerreke 17-05-2013 om 15:10

  Ziet er mij toch wijs uit.
  Maar ze zouden toch in vergelijking met forza motorsport meer premium wagens mogen brengen
   

  • TDB 17-05-2013 om 19:55

   Laat ons hopen, maar ik vrees dat de ‘standard’ cars uit GT5 ook gewoon weer ‘standard’ cars zullen zijn. Nieuwe physics model ziet er wel top uit! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...