In productie: Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar in productie
Volvo ziet toekomst in een extra hete S60 Polestar variant!

Eerst hadden we al een C30 Polestar Concept, vervolgens een S60 Polestar Concept en nu krijgen we dus een echte productievariant! Slechts 100 exemplaren zullen er van de band rollen, en die zijn jammer genoeg allemaal weggelegd voor de Australische markt. Volvo en hun performance partner Polestar willen graag verder gaan met het S60 verhaal, maar daarvoor zullen ze de feedback afwachten van de honderd Australische gelukzakken.

Waarom een Zweedse autoconstructeur met een Chinese eigenaar kiest voor Australië om hun krachtigste S60 model op de markt te zetten is een raadsel, laten we gewoon hopen dat ze laaiend enthousiast zijn én we zo deze smurfenblauwe S60 Polestar ook in onze Europese contreien te zien krijgen.

Als basis voor de S60 Polestar werd de krachtige S60 T6 gekozen met de 3 liter grote benzinemotor. Goed voor 350 pk én 500 Nm, waarmee er cijfermatig uitstekende punten gescoord worden. Zelf schakelen zit er niet in, standaard krijg je een automatische versnellingsbak met 6 verzetten. Om al die kracht goed op het Australische asfalt te krijgen werd er geopteerd voor een Haldex vierwielaandrijfstysteem dat nog eens extra onder de handen werd genomen door de ingenieurs van Polestar. De productie zou trouwens plaatsvinden bij Polestar zelf en niet bij Volvo Cars Gent waar alle S60’s de poort verlaten.

Binnen de 5 seconden tikt de S60 Polestar alreeds 100 km/u aan, terwijl het feest pas stopt bij 250 km/u. De 19″ velgen komen met een specifiek Polestar designmotiefje, hier en daar kreeg de Volvo uiteraard een mooie Polestar badge. Eind juli mogen de eerste Aussies hun S60 Polestar verwachten, hopelijk krijgt de rest van de wereld hem nog voor 2014!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...