Gerucht: Porsche viercilinder turbo-boxer


Volgens de laatste geruchten zal Porsche later dit jaar een nieuwe viercilinder krachtbron lanceren.

Een viercilinder Porsche is niet nieuw, maar in het moderne gamma is er al een tijdje geen vierpitter te bespeuren. Al duurt het volgens de geruchten niet lang meer voor de viercilinder vanonder het stof wordt gehaald. Vroeg of laat moest het er toch van komen, en de Boxster en Cayman zullen de ‘gelukkigen’ zijn.

Op het Autosalon van Frankfurt zou Porsche een nieuwe 2.5-liter flat-four lanceren met directe injectie, een enkele turbo en variabele kleppentiming. De viercilinder boxer zal afgeleid worden van de krachtigere 3.8-liter zescilinder en een vermogen leveren van maar liefst 350 pk of meer. Het blok wordt met een redline van 7.500 vrij hoogtoerig en zal hoogstwaarschijnlijk gelinkt worden aan de PDK-transmissie. De optie van een manuele zesbak wordt nog geanalyseerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...