Teaser: Mitsubishi CA-MiEV en GR-HEV Concept

Mitsubishi CA-MiEV Concept
Mitsubishi komt met twee futuristische concepten naar Genève.

Mitsubishi heeft twee plaatjes gelekt van de concepten die het meebrengt naar Genève. De eerste is de CA-MiEV, die zoals de naam het doet vermoeden de volgende generatie elektrische voertuigen van het merk zal inluiden. De wagen beschikt over een nieuwe, superefficiënte batterijsoort. Bovendien kan de wagen draadloos worden opgeladen, beschikt hij over een regeneratief remsysteem en een motor met invertor. In combinatie met het lichtgewicht aerodynamisch koetswerk kan de CA-MiEV tot maar liefst 300 kilometer rijden op één lading.

De GR-HEV Concept aan de andere kant vertegenwoordigt een toekomstige SUT (Sport Utility Truck) met een dieselhybride-aandrijflijn. De motor werd vooraan ingeplant en verspreidt het vermogen mooi over de vier wielen via een Super Select 4WD-systeem als in de Pajero. Ook Super All Wheel control (S-AWC) werd ingebouwd voor de beste tractie onder alle omstandigheden. Mitsubishi claimt een CO2-uitstoot voor de GR-HEV van amper 149 gram per kilometer. Meer details volgen zonder twijfel in Genève.

Mitsubishi GR-HEV Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...