Officieel: Seat Leon SC

seat leon SC header
De nieuwe Seat Leon krijgt heel wat thumbs up, benieuwd of die duim ook blijft staan bij de SC-versie.

Het zal wachten worden tot Genève alvorens we daarover een oordeel kunnen vellen. Seat zal daar over een kleine maand de driedeurs Leon SC officieel onthullen. Gelukkig stuurden de Spanjaarden, na de teaser, al wat foto’s de wereld rond. Als we vergelijken met de gewone Leon, krijgt de SC variant een 35 mm kortere wielbasis en ook het scherpe dak wordt verlaagd. Het design is verder geïnspireerd door de IBE, IBL en IBX concepten.

Onder de motorkap wordt er geleend van het vijfdeursmodel, wat een 1.2-liter of 2.0-liter met respectievelijk 105 pk en 184 pk betekent. De ophanging komt ook volledig uit het basismodel en heeft dus een torsiebar achteraan voor de versies onder 150 pk, terwijl de krachtigere een multi-link layout meekrijgt. De Leon zal blijven groeien dit jaar met een ST Estate model en uiteindelijk in 2014 met zelfs een extra sportieve Cupra versie voor alle modellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...