Dodge SRT Viper 2013 komt niet naar Europa

Dodge Viper SRT 2013
Chrysler heeft bevestigd dat hun recentste supermusclecar niet in Europa te koop zal zijn.

Er waren al meerdere geruchten dat de Viper SRT 2013 niet tot in Europa zou geraken en we kunnen het jullie nu ook officieel meegeven: de Viper steekt de plas niet over. Deze harde woorden kwamen van een anonieme tussenpersoon uit de Chrysler-groep, die weigerde om er verder op in te gaan.

Als we zelf even redeneren komen we tot meerdere potentiële verklaringen. De problematiek op de Europese automarkt, de financieel-economische crisis en tot slot ook het felbesproken CO2-debat vormen niet echt een habitat voor nóg een supercar. Daarenboven is het netwerk van Chrysler in Europa vrij beperkt en zou het vrij absurd zijn deze SRT Viper te verkopen naast Fiat Panda’s en Alfa Romeo Mito’s. Spijtig, maar helaas. Nu goed, waar geld is, is een weg. Dan importeer je de Viper gewoonweg.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...