Officieel: Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte 2013
Maserati onthult in Detroit alle details over haar vlaggenschip: de nieuwe Quattroporte.

Even terug gaf Maserati ons al de eerste foto’s en details, in Detroit geven de Italianen alle cijfertjes weg. De nieuwe Quattroporte is groter dan zijn voorganger en moet zich onderscheiden van de Duitse concurrenten met zijn Italiaanse flair. Enkele GranTurismo-elementen moeten daarbij helpen, terwijl binnenin het gedateerde gevoel van weleer meteen teniet gedaan wordt met een tijdloze vormgeving. Luxueuze opties als een 1.280 Watt Bowers & Wilkins audiosysteem bewijzen op hun beurt dat je niet met een alledaagse vierdeurs onderweg bent. De wagen wordt deze zomer in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.

Verrassend is ook meteen de 3.0-liter twin-turbo V6 instapmotor, die een vermogen levert van 410 pk en 550 Nm koppel. Ondanks de downsizing sprint de Quattroporte in slechts 4,9 seconden naar 100 km/u, terwijl hij pas topt bij 285 km/u. Maar een V8 mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Niet een 4.7-liter zoals eerder verwacht, maar een 3.8-liter met 530 pk en een monsterlijke trekkracht van 710 Nm. De sprint van 0-100 km/u gaat verassend slechts 0,2 seconden sneller, terwijl de topsnelheid de 300 km/u overschrijdt. Daarmee is de Quattroporte een limousine met de prestaties van een sportwagen. Schakelcomfort wordt verzekerd door een achttraps automaat, de V6-versie kan voorzien worden van een vierwielaandrijving. En het geluid…dat is zoals we gewoon zijn van Maserati top-notch.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Officieel: Maserati Quattroporte"

 1. WB 15-01-2013 om 19:50

  Vind hem een stapje achteruit qua looks…

  • TDB 15-01-2013 om 22:18

   Same feeling, maar zou hem eens in het zwart moeten zien!

 2. claeys 16-01-2013 om 10:28

  Ik vind het beter! Ziet er sportiever en minder lomp uit. De kont is wat wennen en gaat misschien de richting uit van een duitse tegenhanger of zelfs een beetje optima. 

 3. AVDP 16-01-2013 om 11:39

  Voorkant is logische evolutie vanuit hun gran turismo en andere pareltes, de achterkant daarentegen trekt er niet op vind ik… Op het filmpje is t precies de kont can een audi of idd optima (van wel heeel ver)!
  waar zijn die goude oude boemeranglichten? 🙁

 4. TDB 16-01-2013 om 19:16

  De kont is inderdaad maar zéér basic. 

 5. mrnix 20-01-2013 om 14:55

  inderdaad het kontje mogen ze vervangen, maar net zoals de hele wagen. Versta me niet verkeerd, maar is de quattroporte niet eens toe aan vervanging? 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...