Porsche verlaagt productie door gedaalde vraag

Porsche Boxster 2012
Porsche ziet zich genoodzaakt om de productie in het weekend te schrappen door de gedaalde vraag naar haar modellen.

De autobouwers in Europa hebben het niet gemakkelijk, en ook Porsche ziet de verkoop van zijn luxueuze sportwagens terugvallen. Eerder had het merk nog acht extra shifts moeten inlassen om de vraag naar de nieuwe 911 bij te kunnen houden, maar de vertraagde economie zorgt er nu voor dat de vraag naar de Boxster, Cayman en 911 met zo’n 10% is gezakt. Daarom heeft Porsche beslist om vanaf volgend jaar in Zuffenhausen te stoppen met de weekendproductie.

Het is echter niet al kommer en kwel, ondanks de Europese malaise zag Porsche zijn verkoop in oktober stijgen tot 11.688 stuks, ondermeer dankzij een groei met dubbele cijfers in China en de Verenigde Staten. Daar zijn vooral de Porsche Panamera en Cayenne erg populair, goed nieuws dus voor de Porsche fabriek in Leipzig, waar beide modellen worden gebouwd. Daar spreekt men momenteel nog niet van een productieverlaging. Later zal er voor de fabriek in Leipzig vermoedelijk nog extra werk bijkomen, want de toekomstige Porsche Macan zal ook daar worden gebouwd.

Porsche Macan Render

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...