Video: Pagani Huayra kan ook paars zijn

Pagani Huayra
Smaak kan je niet kopen, zelfs niet met véél geld! Een Pagani Huayra daarentegen wél..

Met de Pagani Zonda heeft Horacio Pagani de wereld toch al een stukje aangenamer weten te maken. Een atmosferische V12 met ongezien brutale looks met daarboven nog eens een ongezien gedetailleerde vorm van perfectie tot in de kleinste details. Met slechts een 130-tal exemplaren die sinds 1999 over de toonbank gingen is de kans toch redelijk klein dat je er eentje zal tegenkomen in je leven. Maar stilstaan is achteruitgaan, daarom dat Horacio Pagani in 2004 al begon aan een meer gematigde opvolger voor zijn eerste geesteskind..

Na eindeloze testkilometers, designprocessen herdefiniëren of verfijnen en verschillende prototypes in hout werd de Huayra geboren. Een oude Spaanse naam voor een krachtige wind met 2 gezichten, beter kon Horacio het niet vinden. In 2011 kreeg de wereld de nieuwe Pagani voor het eerst te zien op het autosalon van Frankfurt, maar van productie werd er toen nog niet gesproken. Eerst moest en zou de wagen de perfectie benaderen, alvorens men aan het produceren en leveren van klantenwagens ging denken. Klanten vinden voor een hypercar ter waarde van ongeveer een miljoen euro leek overigens gemakkelijker dan verwacht, want ondertussen zouden reeds 60 orders getekend zijn. Met een twintigtal geproduceerde wagens per jaar duurt het dus sowieso nog een tijdje alvorens de gefortuneerde klanten hun turbogeblazen V12 in de Huayra zelf kunnen ervaren. Maar goed nieuws voor dit select clubje, de eerste leveringen vonden plaats net voor de zomer, een ideaal moment om er eens mee richting Saint Tropez te trekken..

Meer en meer Huayra’s vinden in tussentijd hun weg naar de bochtige landwegen rondom Modena waar Pagani iet wat weggestoken leeft op een industrieterrein. Een zegen voor de buurt om in zo’n aangename omgeving te leven, maar het past toch minder bij een magisch automerk als Pagani. Voor een ongelooflijk grote som geld kan je dus in de toekomst eigenaar worden van een Pagani, in ruil daarvoor mag je zelf vrij beslissen over het uiterlijk en het kleurenschema. Onderstaand exemplaar is bijzonder paars met gouden velgen, maar dat zouden gelukkig testexemplaren zijn. Laat je ook niet vangen door het vreemde reliëf op de carrosserie, dat is een beschermende laag plastic om ervoor te zorgen dat je uw hypercar in perfecte conditie geleverd krijgt.

Hoewel de Huayra véél minder explosief is dan de Zonda moeten we ons toch gelukkig prijzen met het eindresultaat én de durf van Horacio om in tijden zoals deze voluit voor zijn droom te gaan om de perfecte sportwagen leveren. Mocht je een miljoen of twee teveel hebben kan je een aankoop al eens overwegen, wij zullen in tussentijd gewoon moeten wachten tot Pagani met een online configurator komt om onze eigen Huayra samen te stellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...