Video: Need for Speed: Most Wanted Getest

Need for Speed Most Wanted
Na het ongelofelijke succes van EA games met  de eerste Need for Speed: Most Wanted in 2005, krijgt Critereon studio’s nu de kans om een mijlpaal neer te zetten.

Het succes dat de oorspronkelijke Need for Speed: Most Wanted kende was groot. Zo groot zelfs dat PC Gamer US er een 98/100 score aan gaf en de andere reviewers daar niet zo ver van afweken met hun scores. Na een hele reeks van Need for Speed games zoals Carbon, Prostreet, Undercover, Shift en vele andere arcaderacers, krijgen we een nieuwe Most Wanted. Deze keer ontwikkeld door Criterion Games, gekend van Burnout en NFS Hot Pursuit.

De game blijft trouw aan zijn roots en hergebruikt de gouden formule. Voor deze die nooit de eerste Most Wanted speelden een kleine verduidelijking. Je krijgt een soort van blacklist met rivalen, die je één voor één kan uitdagen na het verdienen van voldoende cash en/of respect. Uiteraard start je volledig onderaan de ladder en moet je ‘m wonder boven wonder volledig beklimmen. Al dat racen gebeurt op de openbare weg en brengt heel wat ravage met zich mee, wat ook de lokale politie vrij snel zal opmerken. De arm der wet zal je dan ook achtervolgen tot je ze afgeschud hebt, of ze je te pakken hebben. Grootste vernieuwing in het spel is de manier waarop je wagens verdient. Auto’s zijn niet te koop, je vindt ze gewoon en kan meteen instappen. Leuk nieuwtje waardoor we gelukkig geen uren meer hoeven door te brengen in onze opgezette Polo.

Need for Speed is alles behalve een simulatiegame en realiteit is dus ver zoek. Een arcaderacer in hart en nieren is wat we krijgen. Er wordt gespeeld met de natuurwetten, belachelijk veel Nitro en absurd snelle drifts. Het spel mikt op de minder serieuze autofanaat en biedt een degelijke portie plezier voor iedereen. Zelf konden we het spel nog niet spelen, maar grote namen als IGN, Gamespot en Rev3Games waren er als de kippen bij om een oordeel te vellen.

9.0/10

7.5/10

“Buy it”

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...