Autosalon Parijs 2012: Honda

Parijs 2012 Honda CRV
Honda was ook van de partij in Parijs. Het stelde er niet enkel de nieuwe CR-V voor, ook de EV-STER steelt er de show. 

Honda omschrijft de nieuwe Honda CR-V als het perfecte evenwicht tussen een wagen en een SUV. Hij is iets lager, langer en ook de zitpositie werd verlaagd. Voor ons leunt hij eerder aan naar SUV en eigenlijk weinig naar een wagen, wat niet slecht hoeft te zijn.

Visueel wordt hij getypeerd dankzij de grote grille die doorloopt tot de koplampen, een scherpe voorbumper en robuuste koetswerkverstevigingen rondom de wagen. De schouderlijn loopt naar achter toe naar boven en geeft de CR-V een statige look. Onder de motorkap zal bij de start keuze zijn tussen een 2.2-liter i-DTEC diesel met 148 pk en 350 Nm koppel en een 2.0 i-VTEC benzine met 148 pk en 192 Nm koppel. De CR-V zal zowel met voorwiel- als vierwielaandrijving beschikbaar zijn. In 2013 volgt nog een extra dieselmotor, een 1.6 met een verwachte CO2-uitstoot van 99 gram/km, best indrukwekkend.

Van de EV-STER wisten we al sinds 2011, maar het blijft een echte toekomstwagen. Alle details waren al bekend, maar het leukste is dat hij waarschijnlijk in 2013 van de band rolt! Belangrijkste feiten van deze concept zijn ongetwijfeld het sturen met de hendels en een volledig elektrisch bereik van 160km. De sprint van 0 naar 100 willen ze onder de 5 seconden houden. Benieuwd wat dat brengt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...