Autosalon Parijs 2012: Volvo

Volvo V40 Cross Country
Volvo werpt in Parijs het licht op de Volvo V40 Cross Country en R-Design.

Als Volkswagen en Audi hun modellen van heel wat plastic en een hogere rijhoogte kunnen voorzien, dan kan Volvo dat ook. Op de stand van het merk vinden we in Parijs namelijk de V40 Cross Country terug, 40 mm hoger op zijn poten en met een hele reeks unieke details. We zien een contrasterende voorbumper met honingraatgrille, verticaal geplaatste LED’s en sterk geprofileerde zijschorten, een contrasterende achterbumper en een soort van ‘skidplate’. Onder de motorkap zitten vier- en vijfcilinders die we al kennen van de V40.

Maar wat hoger kan, kan ook lager. Volvo toont ook immers de V40 R-Design, een best naughty ogende Zweed. Agressieve bumpers, vijfspaaks velgen en sportieve zijschorten maken het verschil. Binnenin vinden we sportstoelen en een sportiever vormgegeven stuurwiel. Echte knalprestaties krijgen we echter niet: onder de motorkap ligt gewoon de krachtigste T5 uit het V40-gamma. Al kunnen we een sprint van 0-100 km/u in 6,7 seconden ook niet slapjes noemen…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...