Porsche-verkopen stijgen met 21 procent


De zaakjes draaien goed bij Porsche, de autobouwer komt bovendien naar Parijs met een verrassing.

Echte luxemerken hebben geen last van de crisis, dat blijkt weer uit enkele cijfers die Porsche publiceert. In augustus 2012 leverde de sportwagenfabrikant wereldwijd maar liefst 10.912 voertuigen, een stijging van 20,8 procent vergeleken met augustus vorig jaar.

Het is volgens Porsche geen sinecure om deze cijfers te bereiken, zeker niet met wereldwijde markten die gebukt gaan onder diverse problemen. Zo is er de onzekerheid in Europa en sputtert de motor in China zelfs tegen. In de Verenigde Staten daarentegen is het vertrouwen gestegen en in het Midden-Oosten alsook in Zuid-Oost Azië zet Porsche een groei neer.

In de nabije toekomst zal Porsche deze successen hoogstwaarschijnlijk bestendigen met de komst van de Macan. In Parijs beloven de Duitsers daarnaast een verrassing voor te stellen, of gaat het gewoon over deze baby-Cayenne? Lang moeten we gelukkig niet meer wachten, het autosalon van Parijs is immers nakende.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...