Video: Volkswagen Zombie Rabbit


Depth of Speed vertelt het verhaal van Joel Erkkinen en zijn Zombie Rabbit.

Hij mag dan nog een shirt dragen van FC Bayern München, Joel Erkkinen is een Amerikaan uit Minnesota die een bezoekje krijgt van het stilaan alom bekende Depth of Speed. Pakkende verhalen, een rakende soundtrack en knap filmwerk zijn waar de reeks sinds het begin altijd voor heeft gestaan. Ditmaal is het filmobject een oude Mk1 Volkswagen Rabbit.

Alles begon met de aankoop van de wagen voor slechts 400 dollar, maar toen die na een dikke anderhalve kilometer reeds de geest gaf, startte een diepe passie. Gezien de wagen toen letterlijk dood was, besloot Joel de Rabbit opnieuw tot leven te brengen. Vandaar ook de naam “Zombie”.

Joel kon gelukkig op een brede community rekenen, want de jongeman wist niets van auto’s renoveren. Helpende handen en materialen kwamen uit alle richtingen toen hij een post maakte op VWVortex. De Zombie Rabbit transformeerde gestaag van een wrak tot een turbogeblazen terreur met uitgeklopte wielkasten.

Nu doet Joel niets liever dan gewoon rijden met de wagen. In de Rabbit voel je alles, en ruik je ook alles. Een beetje benzine, een beetje olie. Als er iets mis is, merk je het meteen. Gelukkig is het makkelijk werken aan de oude Volkswagen, alles bestaat immers gewoon uit bouten en moeren. Geen vervelende elektronica. Geniet van het precies vijf minuten durende filmpje, het is zoals altijd bij Depth of Speed echt de moeite. (via: DepthOfSpeed)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...