Volvo Gent gaat productie tijdelijk inperken

Volvo gaat de productie in Gent tot eind september beperken omwille van de teruggelopen vraag die momenteel de hele autosector treft.

Bij Volvo Cars Gent worden tot eind september acht shiften geschrapt wegens de teruggelopen vraag in de autosector. Op de laatste werkdag van augustus valt een nachtshift weg, terwijl in september drie ploegen op twee vrijdagen worden geschrapt, net als een shift op maandag. De situatie zal volgens topman Geert Bruyneel week per week verder opgevolgd worden. Volvo Gent houdt voorlopig zijn productiestatus aan, omdat het denkt dat de crisis geen permanente of langdurige impact zal hebben.

De verminderde vraag zou in lijn liggen met de totale marktachteruitgang, die in Europa schommelt rond de 10 procent. Ook de vakbonden zien de toekomst nog niet te somber in, ze hebben uiteraard liever geen werkloosheid, maar de inperking van de productie zou volgens Patrick Hautekeete van ACV in eerste instantie nog meevallen. Bij Volvo Gent worden momenteel de Volvo V40, S60 en XC60 gebouwd, wie de Gentse arbeiders een hart onder de riem wil steken weet dus welke modellen te kopen. (Via: DS)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volvo Gent gaat productie tijdelijk inperken"

  1. claeys 22-08-2012 om 9:26

    Heb hier zo mijn bedenkingen bij…
    Een algemene dip in de verkoop, daar kan ik inkomen. Maar dat deze dip nog steeds voelbaar is op het moment dat een nieuw model gelanceerd wordt zou ook nog wel eens kunnen wijzen op een minder geslaagde marketingstrategie.
    Volgens mij is de productie van de C30 ook nog niet volledig ten einde.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...