Volvo overweegt MINI-concurrent


Volgens de laatste geruchten overweegt Volvo een MINI-concurrent te ontwikkelen.

Naast de bijna uit dienst tredende C30 is de nieuwe V40 het kleinste model in het gamma van Volvo, maar daar zou in de nabije toekomst verandering in kunnen komen. Volgens de laatste geruchten zoekt Volvo immers een partner voor het ontwikkelen van een wagen die de MINI het vuur aan de schenen moet leggen.

Het nieuws werd afgeleid uit een interview met Volvo CEO Jacoby, die verder ook meegaf dat kopers van premium wagens volgens hem ook bereid zijn meer te betalen voor een subcompact model. Dit segment nam in Europa in 2011 bovendien met maar liefst 19 procent toe tot 332.262 verkochte wagens, aangevoerd door wagens zoals de Audi A1. Volvo wil natuurlijk ook aan tafel bijschuiven voor een stukje van de taart, al geeft Jacoby toe niet overhaast te werk te gaan met de lancering van de V40 nog maar net achter de rug. (Via: WCF)

Lees hier onze eerste test met de Volvo V40

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...