Video: Jaguar bouwt spanning rond F-Type op

Jaguar F-Type 2013
Jaguar heeft een eerste video over de nieuwe F-Type vrijgegeven, het model zal op het autosalon van Parijs worden onthuld.

In de video zien we de F-Type op een testparcours rijden terwijl ingenieur Ian Hoban vertelt over de nieuwe sportwagen van het merk. De F-Type, die eerst als cabrio onthuld zal worden, werd meer met de nadruk op sportiviteit ontwikkeld. Daarbij is een goede gewichtsverdeling, een stijf en lichtgewicht koetswerk en een goede pk-gewichtsratio onontbeerlijk. Die zaken moeten ervoor zorgen dat de F-Type een erg wendbare en dynamische sportwagen wordt, met een unieke gasrespons en een uitgekiend stuurgevoel.

Onder de motorkap van de Jaguar F-Type zal plaats zijn voor een nieuwe 3-liter Supercharged V6 die met 335 of 375 pk geleverd zal kunnen worden. Daarnaast zal er ook plaats zijn voor de bekende 5-liter Supercharged V8, zij het in een iets minder krachtige vorm. Alle motoren zullen steeds gekoppeld worden aan een achttraps automaat met Start/Stop technologie. De onthulling van het model is gepland voor het autosalon van Parijs, eind september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...