Gespot: Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Gespot: Mercedes C63 AMG Coupe Black Series
Met een Mercedes C63 AMG moet je al een ongelooflijke dosis plezier beleven, maar het kan altijd een tikkeltje beter.

Harder, Better, Faster, Stronger, het is naast een lied van Daft Punk ook de lijfspreuk van de heren uit Affalterbach. In dit kleine Duitse dorpje worden de gekste ideeën werkelijkheid, zo ook deze C63 AMG Black Series. Een normale AMG-kuur volstaat al om menig petrolhead te doen watertanden, een Black Series edition doet daar nog een schepje bovenop. Slechts voor de 4e keer werd dit magisch achtervoegsel uit de kast gehaald, na een SLK55 Black Series, een CLK63 Black Series en een SL65 Black Series. Allemaal hardcore varianten van wat ooit nog een ongelooflijk comfortabele Mercedes was..

De krachtbron voor deze C63 AMG BS Coupé is de bekende 6.2-liter grote V8 die speciaal voor deze editie gekieteld werd tot maar liefst 517pk. Niet echt gigantisch veel, maar het koppelrijke blok levert maar liefst 620Nm! Naast een tankkaart houd je dus ook best de lokale bandenboer goed te vriend. Motorisch deelt deze Black Series zelfs bepaalde componenten met de SLS AMG, waarmee ze toch duidelijk maken dat het menens is met deze Coupé. Een sprint tot het eerste honderdtal vanuit stilstand is voorbij na 4,2 seconden, de topsnelheid is naar goede Duitse gewoonte begrensd op 250km/u.

Binnenin is het ook een en al sportiviteit die de klok zwaait. Zo krijg je goedzittende kuipstoelen, een zwart dashboard met rode stiksels en een overvloed aan carbon. Optioneel kan je achteraan twee extra zitjes laten installeren, maar de snelle papa’s onder ons focussen beter op een ruimere gezinswagen als je deze C63 Black Series als daily driver wilt inzetten. Deze hevigste variant van de Mercedes C-klasse start net voorbij de €100.000 en scoort daarmee een prachtige prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met de concurrentie. Als het allemaal nog niet voldoende is kan je nog kiezen voor een Track Package met aangepaste remmen en Dunlop banden of een Aerodynamics Package met enkele functionele aanpassingen voor op het circuit.

Spotterseer gaat naar RS voor deze prachtige spot!

Gespot: Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gespot: Mercedes C63 AMG Coupé Black Series"

  1. Wolf 08-07-2012 om 15:53

    Voor de Lottowinnaars onder ons. Volgens mij al uitverkocht?! Wel een superexclsieve wagen…
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...