Eerste beeld: Fiat 500 SUV

Fiat 500 SUV 500X
In Turijn wordt momenteel de Fiat 500L voorgesteld aan de pers, maar ook de Fiat 500 SUV werd er al in avant-première getoond.

Tijdens de presentatie van de Fiat 500L liet Fiat ook een korte blik zien van de Fiat 500 SUV, een journalist was gelukkig zo slim om die onthulling te filmen. Met de 500 SUV verzekert Fiat de verdere uitbreiding van het 500-gamma, waarin naast de 500 en 500C nu ook de 500L te vinden zijn. Later zou ook nog een Fiat 500XL volgen, die met zeven zitplaatsen zal worden uitgerust; en deze Fiat 500 SUV, die vermoedelijk als 500X gelanceerd zal worden.

De Fiat 500X zal gebruik maken van Jeep techniek en zijn onderstel ook delen met een toekomstige B-segment SUV van Jeep. Het design is verder zeer herkenbaar, we herkennen elementen van de 500L, al lijkt de 500X in profiel meer een coupé-lijn mee te krijgen en ook het doorlopende glas ter hoogte van de C-stijl vinden we hier niet terug. De bumpers in plastic en de verhoogde rijhoogte moeten de 500 SUV in ieder geval een ruigere en meer off-road waardige look geven. De officiële onthulling is vermoedelijk voor het autosalon van Parijs, eind september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...