Onthuld: BMW Zagato Coupe

BMW Zagato Coupe
BMW en Zagato zullen op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este de BMW Zagato Coupé voorstellen, een uniek concept op basis van de BMW Z4.

Villa d’Este lijkt jaarlijks wel de niet te missen afspraak voor Zagato te worden, vorig jaar stelde de Italiaanse coachbuilder er in samenwerking met Aston Martin de Aston Martin V12 Zagato voor, dit jaar gaat het met BMW in zee. Het is echter niet de eerste keer dat het Beierse merk samenwerkt met Zagato, in 1939 bouwden ze voor de Mille Miglia samen een Coupé op basis van de BMW 328, daarnaast waren ze samen ondermeer ook verantwoordelijk voor de legendarische BMW M1 uit 1978.

Deze keer riep BMW de hulp in van Zagato voor een uniek coachbuild project rond de BMW Z4, waarbij Zagato carte blanche kreeg voor het design. We herkennen dan ook typische Zagato kenmerken: de lange motorkap, het typische dubbel gewelfde “double bubble” dak, de compacte, gespierde achterkant, het zijn allemaal kenmerken die veel Zagato’s sieren. In vooraanzicht is het moeilijk om de originele Z4 te herkennen, de nieren en koplampen werden dan ook grondig hertekend. De BMW Zagato Coupé oogt erg gespierd en dankzij de aangepaste koplampen ook een stuk agressiever. In de grille vinden we de typische Z-logo’s terug, een sprekend kenmerk voor Zagato.

In profiel herkennen we een vleugje Ferrari, met scherpe vouwen rond de wielkasten en een Coupé-lijn die zeer geleidelijk afloopt. De achterkant is hoog, met zwarte afwerking zoals bij de Alfa Romeo TZ3 Zagato. Twee forse uitlaatpijpen en een unieke rode lakkleur werken het geheel af. Het interieur kreeg ook een typische Zagato-styling, het Z4 interieur kreeg een zwarte afwerking met rode accenten. Zo zijn de stoelen in zwart leder uitgevoerd en kunnen we in de hoofdsteunen rood geborduurde Z-logo’s terugvinden.

Wat de BMW Zagato Coupé in de toekomst concreet zal gaan betekenen is niet duidelijk, hoogst waarschijnlijk blijft het bij deze designstudie en zal er verder niet veel gevolg worden aan gegeven. Motorisch werd er bijvoorbeeld niets bekendgemaakt, al verzekert BMW dat de Zagato Coupé technisch reeds in orde is en legaal de straat op kan. Misschien dat een positieve respons in Villa d’Este nog voor een gelimiteerde oplage kan zorgen…

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: BMW Zagato Coupé"

  1. BNNY 26-05-2012 om 12:13

    Wat een beeldschone Z4! Enkel van de achterkant ben ik niet echt positief.. 

  2. ixke 29-05-2012 om 0:21

    mooi !
    maar ik struikel ook behoorlijk over dat zwart glasachtig lichtenblok op de kont, dat bederft mijn pret

Reageer

Reactie aan het plaatsen...