Porsche Macan krijgt vier- en zescilinders

Porsche Macan 2013
Binnenkort is het weer zover: een viercilinder Porsche.

Twee maanden geleden kondigde Porsche de komst van de Macan aan, de baby-Cayenne die vroeger nog Cajun werd genoemd. Echte details kregen we nog niet mee, enkel dat de Macan onderdelen leent van de Audi Q5 en gebouwd zal worden in Leipzig. Nu ontspruiten echter meerdere geruchten over de aandrijving van de kleine SUV, die verzorgd zal worden door vier- en zescilinders.

Het is geleden van de 968 dat Porsche nog een viercilinder aanbood, maar nu dwingt de ecologische realiteit de jongens uit Zuffenhausen dat opnieuw te doen. Ditmaal wel een diesel-exemplaar met turbo en 2.0-liter groot. Het vermogen zou 190 of een respectabele 220 pk bedragen, waarmee de Macan de 100 km/u bereikt in 7,5 seconden. Een Macan Hybrid is ook in de maak.

Maar het kan sneller. Zo zou er naar verluidt een Macan Turbo komen met maar liefst 370 pk, afkomstig van een nieuwe 3.0-liter V6 in 90 graden, ontwikkeld in Porsche’s Weissach centrum. Een Macan S met 3.6-liter uit de Cayenne zal 295 pk leveren, terwijl de krachtigste zelfontbrander aan de andere kant een 3.0-liter V6 is met 250 pk. De manuele zevenbak uit de 911 zou eventueel beschikbaar zijn, maar een PDK-transmissie lijkt een veiligere gok. Hoe dan ook, Porsche belooft plechtig dat de Macan de sportiefste wordt in zijn klasse.(Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...