Officieel: Porsche Cayenne GTS (+Video)

Porsche Cayenne GTS 2012
De nieuwe Porsche Cayenne GTS combineert het beste van een sportwagen met een SUV.

We moesten er even op wachten, maar hier is hij dan: de GTS-versie van de Porsche Cayenne. Deze combineert de ambities van een sportwagen met het comfort en de bruikbaarheid van een SUV. Onder de motorkap schuilt een aangepaste versie van het atmosferische Cayenne S V8-motorblok dat hier goed is voor 420 pk. Schakelen gebeurt via een achttraps Tip-Tronic S met geïntegreerd start/stop systeem. Het verbruik zou bewonderenswaardig gemiddeld slechts 10,7 liter/100 km bedragen, terwijl de SUV van 0-100 km/u sprint in 5,7 seconden. Andere cijfertjes zijn een 0-160 km/u tijd in 13,3 seconden en een topsnelheid van 261 km/u.

Maar ook de ophanging werd onder handen genomen en meer sportief afgesteld. De Cayenne GTS staat 24 mm lager dan de Cayenne S en beschikt standaard over het Porsche Active Suspension Management (PASM). Een betere wendbaarheid is het uiteindelijke gevolg. En tot slot moet de GTS zich natuurlijk ook uiterlijk onderscheiden: de Cayenne kreeg het front van de Turbo met glanzend zwarte accenten, prominente zijschorten en vette wielkastverbreders. Ook binnenin werd de sportiviteit doorgetrokken met een combinatie van leder met alcantara, terwijl vooraan twee sportzetels gemonteerd werden. De wagen zal voorgesteld worden in Beijing en komt in juli 2012 op de markt. In Duitsland kost de Cayenne GTS 90.774 euro inclusief taksen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...