Officieel: Mercedes GLK Facelift

Mercedes GLK 2012
Mercedes heeft de 4 jaar oude Sex and the City mobiel een kleine facelift gegeven.

Mercedes lanceerde in 2008 een kleine SUV onder de ML en noemde hem de GLK. Dat de Duitse autofabrikant er vooral haar pijlen mee richtte op vrouwen, werd extra duidelijk toen de wagen prominent aanwezig was in de op dat moment eerste Sex and the City verfilming. Veel hebben we er sindsdien niet zien rijden, maar toch verlopen de verkopen volgens Mercedes zoals gepland.

En toch heeft Mercedes niet zoveel moeite gestoken in deze facelift. Een nieuwe voorbumper, koplampen, LED-lichtjes, het zijn geen noemenswaardige veranderingen. Binnenin werd er echter wel serieus geknutseld en vinden we wat onderdelen uit de E-Klasse. Ook vinden we net zoals bij de nieuwe A-Klasse de vruchten van een samenwerking met Apple onder de vorm van een optionele iPad-integratie. Enkele van de andere hulpsystemen zijn Attention Assist, een camerasysteem met birds eye view en een dodehoekassistent.

Onder de motorkap verandert er niets. Aan dieselzijde is de instapper een 2.2-liter met 143 pk en uitsluitend achterwielaandrijving. De SUV haalt daarmee een gemiddeld verbruik van 5,5 liter per 100 km. De 170 pk sterke GLK 220 CDI verbruikt eigenlijk slechts evenveel. Aan de andere kant van het spectrum vinden we een 3.5-liter V6 topmotorisatie met 306 pk die een sprint van 0-100 km/u mogelijk maakt in 6,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 238 km/u.

PS: Op een van de foto’s komt de facelift van de Mercedes G-Klasse ook even piepen!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Mercedes GLK Facelift"

  1. mrnix 27-03-2012 om 0:45

    kheb hem vorige week zien rondrijden tegen nürnberg (gecamoufleerd natuurlijk) jammergenoeg was ik te laat om er foto’s van te nemen 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...