Officieel: Volvo V40 + Video

Volvo V40
Volvo heeft na vele lekken eindelijk het doek van de splinternieuwe Volvo V40 getrokken. We zien hem voor het eerst op het autosalon van Genève.

De nieuwe Volvo V40 werd rond het principe ‘Designed Around You’ geproduceerd. Helemaal gebouwd rond bestuurder en passagiers dus. Het is een moderne wagen en hij ademt Scandinavisch design. Bovendien wordt hij volgens Volvo van de meest innoverende gadgets voorzien en is hij aangekleed met luxueuze materialen. Het chassis zou voldoende sportief moeten zijn.

Volvo biedt een uitgebreid motorengamma aan. De meest milieuvriendelijke dieselmotor stoot in theorie amper 94 gram CO2 per km uit, een behoorlijk laag cijfer. De meest potente motor – de T5-benzinemotor – krijgt dan weer 250 paarden ter zijner beschikking en klaart de sprint van nul naar honderd km/u in 6,7 seconden. Alle versies krijgen een start/stop-systeem en een remenergierecuperatiesysteem.

Volvo staat voor veiligheid en ook de nieuwe V40 doet mee. Dankzij voetgangersdetectie die zelf in staat is te remmen bij een mogelijke aanrijding, zit je met de V40 alleszins veilig in de stad. Verder bouwt Volvo een systeem in dat je V40 in het juiste baanvak houdt. Vanop het autosalon van Genève aanstaande week laten we onze eerste bevindingen weten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...