Gelekt: Pininfarina Cambiano Concept

Pininfarina Cambiano Concept
Nog voor zijn onthulling in Genève lekken afbeeldingen van de Pininfarina Cambiano Concept.

We zagen reeds enkele teasers, maar nu kunnen we het het concept in zijn geheel bekijken. We zeiden bijna bewonderen, maar is dat wel het geval bij deze Cambiano Concept? Alle respect voor Pininfarina, maar dit lijkt volgens ons toch niet meteen een meesterwerk. Hoe dan ook, de driedeurs coupé is geïnspireerd op de Lancia Florida II uit 1957. Moderne accenten zijn LED koplampen en een lange motorkap met een glazen dak over de volledige lengte van de wagen.

Binnenin werd de vierzitter uitgerust met premium lederen zetelbekleding, een houten vloer en verlichte accenten. Verder beschikt de wagen over een digitaal instrumentenpaneel, een infotainment systeem en een analoog klokje. De Cambiano zou geen concept zijn zonder elektrische of hybride aandrijving, hier bestaande uit 4 elektromotoren van elk 82 pk. Zij worden bijgestaan door een kleine dieselmotor die dienst doet als generator voor de batterijen. De 1.700 kg wegende Pininfarina sprint ermee van 0-100 km/u in 4,2 seconden, bereikt een topsnelheid van 275 km/u en kan meer dan 200 km autonoom rijden. (Via:Quattroruote)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...