Krijgt de nieuwe Porsche 911 GT3 geen handbak?


Volgens de laatste geruchten is een manuele versnellingsbak voor de nieuwe Porsche 911 GT3 geen zekerheid meer.

Wie houdt van een serieus dagje circuit zonder de dagelijkse bruikbaarheid volledig op te geven, kon altijd al terecht bij Porsche voor een 911 GT3. Tot nu toe was een manuele versnellingsbak daarbij pure logica, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Voorlopig wordt de 911 GT3 (991) getest met zowel een manuele versnellingsbak als een PDK-transmissie met dubbele koppeling, maar uiteindelijk zou de wagen met slechts één versnellingsbak worden aangeboden.

De PDK-transmissie lijkt momenteel (helaas) de grootste kanshebber. Slechts 1 op 3 Porsche 911’s wordt vandaag nog geleverd met een handbak en volgens August Achleitner, productverantwoordelijke van de 911, kwam ook bij het aanbieden van de 911 Turbo S zonder handbak geen enkele klacht binnen. Veel weerstand tot het laten vallen van de manuele versnellingsbak lijkt er dus niet, maar wat denken jullie daarvan? Stick of paddles? (Via:InsideLine)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Krijgt de nieuwe Porsche 911 GT3 geen handbak?"

 1. Wolf 14-02-2012 om 17:41

  Als het om pure prestaties gaat, is de PDK van Porsche onverslaanbaar. Dat er nog puristen (volgens mij alleen journalisten)zijn die persé met de hand willen schakelen, mogen zich afvragen waarom? In alle serieuse sportwagenklasses, inclusief de F1 en WRC wordt al jaren niet meer manueel gekoppeld ( alleen bij de start). Dus waarom zou een handbak sportiever zijn?

  • TDB 14-02-2012 om 18:45

   Klopt, de PDK is vrij onverslaanbaar. Maar geef toe, zelf koppelen en schakelen is toch een stuk plezieriger? 

   • mrnix 16-02-2012 om 14:56

    oke schakelen met handbak is plezanter, maar alleen bij een sportieve hatch of bij een sportievere middenklasser. maar handschakelen met een porsche is egt niet plezierig (voor alledaags gebruik) dunkt me. zelf hebben we thuis een met PDK staan en dat is gewoon geweldig. heb zelf ook al met een handgeschakelde gereden en voor 5 min is dat veel toffer maar op den duur is dat gewoon niet doenbaar aangezien je de hele tijd met zo’n groot vermoge zit.

    • TDB 16-02-2012 om 19:13

     Klopt, maar met een GT3 zou ik ook niet dagelijks naar men werk rijden. Eerder een weekend of track car !;)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...