Officieel: BMW M Performance Automobiles

BMW M Performance Automobiles
Verlang je iets meer pit dan je standaard BMW, maar is een echte M net iets té? BMW heeft de oplossing.

Een echte M mag geen vierwielaandrijving hebben. Een echte M mag geen diesel zijn. Een echte M… Ja ga zo maar door. BMW lost dit echter subtiel op en komt met een nieuwe lijn wagens: BMW M Performance Automobiles. Deze wagens moeten het gat opvullen tussen de standaard BMW’s en de serieuze M-producten. Exclusieve motorisaties, verfijnde rijkwaliteiten en visuele opsmuk zonder aan enig comfort in te boeten. Aan vierwielaandrijving zondigde de M-afdeling reeds met de X5M en X6M, maar in deze lijn behoren xDrive en diesels tot de normale gang van zaken.

De M Performance Automobiles genieten de volledige expertise van BMW M GmbH, zo zegt Dr. Friedrich Nitschke. Het hoofd van BMW M GmbH legt de oorsprong van het nieuwe gamma wagens bij de M535i, die in 1980 gelanceerd werd en heel wat harten veroverde met zijn extra vermogen, fijngetuned chassis en subtiel gemodificeerd design. Het model bleef zeer succesvol, zelfs bij de komst van de M5. BMW wil verder bouwen op deze traditie. De eerste M Performance Automobiles zullen debuteren op het autosalon van Genève. We verwachten in de eerste plaats een M550d xDrive en een X6 M50d. Bovendien kondigde Nitschke de BMW M6 aan voor 2012.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: BMW M Performance Automobiles"

 1. claeys 14-01-2012 om 10:00

  Dus in plaats van een M-pack te installeren op de beamer kan je hem zogezegd standaard aankopen dan? Zou dit dan ook financieel interessanter zijn?
  Hopelijk laten ze ruimte genoeg voor personalisatie

  • PJS 14-01-2012 om 11:12

   Echt goedkoper zal het waarschijnlijk niet worden, het blijft BMW 😉

   • claeys 14-01-2012 om 11:17

    Ik bedoelde de M performance in vergelijking met de gewone en daar dan de aanpassingen op aanbrengen.

 2. TDB 14-01-2012 om 13:22

  De prijs zal ergens tussen een standaard BMW en echte M moeten liggen natuurlijk… Wat uiteindelijk nog zeer duur zal zijn 😉 Maar als complete wagen is het natuurlijk mogelijk dat het IETS goedkoper uitkomt relatief gezien, maar toch duur blijft in absolute termen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...