Autosalon Brussel 2012: Volvo XC90 Black Design

Volvo XC90 Black Design
Zwarter dan de nacht: de Volvo XC90 Black Design.

De Volvo XC90 zit bijna aan het einde van zijn levensloop, maar is nog lang niet afgeschreven. Voor 2012 kreeg Volvo’s grootste SUV een laatste facelift, die de XC90 gespierder maakt dan ooit. Toch behoudt de wagen een zekere elegantie. De nieuwe dagrijverlichting geeft het front meer karakter, de achterlichten hebben voortaan dubbele lichtgeleiders, LED-remlichten en een zilverkleurige richtingaanwijzerlamp. Natuurlijk is het licht zelf nog steeds oranje.

Het model dat in Brussel in de schijnwerpers staat is de XC90 Black Design, bovendien een Europese première. Specifiek voor dit model zijn de 18-inch lichtmetalen Situla Black velgen, het Black Sapphire metaalkleur en de verdonkerde zij- en achterruiten. Het pakket kost 2.250 euro en maakt de XC90 volledig black on black.

Bij een wagen van dit kaliber hoort logischerwijs een koppelrijke zelfontbrander. De D3 vijfcilinder levert 163 pk en 340 Nm, de D5 topdiesel 200 pk en 420 Nm. De instapdiesel beschikt enkel over voorwielaandrijving en haalt een verbruik van 8,2 liter per 100 km, de vierwielaangedreven D5 verbruikt slechts 0,1 liter meer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...